marisnske společenství mládeže

sedmikráska

10. 5. 2009 18:57
Rubrika: Nezařazené

Sedmikráska

 

Dneska jsem tak trochu přemýšlela nad hodnotami života, co si pod tím představit? Že peníze jsou všecko? Kdeže, teda já to takhle nevidím. Jasně k životu jsou potřeba, žít z něčeho musíme, tak i pracovat musímeJ Já osobně jsem spokojená ve své práci a mám ju ráda a jsem tam asi aj výjimka a mě to nevaJ. Nepotřebuji nějaké nablýskané fáro, stačí mi má hnijící feldaJ. Jezdí, málo žere, tak no a co! Já jsem opět spokojená i když se mi někteří vysmívají, že mi  kvete, občas v tom zarachotí a co jako… Proč zbytečně vyhazovat peníze za nové auto??? Jo, mohla bych prodat hnijící feldu a koupit si nové fáro i bych na to měla, ala otázka je PROČ bych to měla dělat? Co z toho budu mít?

Můj sen byl mít nějaký baráček- né žádnou vilu. Prostě obyčejný baráček na vesnici s pěknou kuchyníJ. Tímto bych chtěla podotknout, že místo pekného auta, bych chtěla mít peknou kuchyň. Abych mohla připravovat manželovi a dětem snídaně, vařit dobré obědy a večeře a tak… dělat to od srdce a s láskou, protože by pro mě byly ti nejvzácnější, nejmilovanější. A né nějaké to krásné auto…

Vím, že když nejsou peníze, že je to těžké, také jsem to zažila, ale když je v srdci láska, tak se to dá. Nemusela bych mít pozvání na obědy, večeře(popravdě někdy by to bylo příjemné), raději bych dala přednost pozvání na procházku, nebo si sednout někam do parku na lavičku, lehnout do trávy. Začalo nám jaro, všecko krásně kvete, tak i jedna sedmikráska by mi udělala vélkou radost. Prostě jsem holka z vesnice, co zná život a které by udělala i ta jedna sedmikráska radostJ. Když není láska, tak tam je to pak asi jen o těch penězích. Znám pár holek, co si vybíraj, aby kluk byl bohatý, měl pekný fáro, vyvážel je na výlety, kupoval drahé dárky, kytice a tak…. Ale to je co za lásku??? Co je to za život? Vždyť se stačí teď jen podívat ven, všecko kvete, lesy vonějí. Ale bez lásky, se to stěží vidí.

Za peníze se nekoupí- láska, štěstí, zdraví. To nejcennější, to nejdůležitější se prostě za peníze nedá koupit. Nebo si snad koupíte přátelství? koupíte si vztah? néé, to nejnej vzniká v srdci člověka a pak je už jen na něm jak s tím naloží. jestli má srdce jako nějakou banku nebo jestli má milující srdce co dokáže mít radost i zmaličkostí...

Zobrazeno 1964×

Komentáře

lidušáček

jak to zpívá Leontýnka v seriálu Ať žijí duchové: jen tam není sedmikráska, ale kopretina(která je také moc krásná) "Kdo mi podá kopretinu, dko mi srdce zahřeje, když mám na něm závěje..."

lidušáček

sedmikrásko, kdepak jsi?

Zobrazit 22 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Monika Voňková